Вітаю Вас Гість | RSS

П`ятниця, 29.03.2024, 08:44

Меню сайту
Форма входу
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 96
Свята в Україні
Праздники Украины
Пошук книг
Пошук
Календар
«  Травень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
Головна » 2014 » Травень » 15 » МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СІМ'Ї
15:00
МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ СІМ'Ї

Міжнародний день сім'ї — один із міжнародних днів, що відзначаються в системі Організації Об'єднаних Націй. Цей день щорічно святкується 15 травня.

Сучасні українські сім’ї дуже різні. Проте більшість з них потребують захисту і підтримки з боку держави. У свою чергу, сім’ї несуть відповідальність державного рівня за виховання дітей — нових членів нашого суспільства. За короткий час змінилося дуже  багато: сімейні цінності, пріоритети. Тому сучасні українські сім`ї дуже  відрізняються від сімей початку минулого століття.

Експерти та соціологи запевняють, що  нині модель української сім`ї наближається до європейської та американської. Особливо це стосується шлюбного віку, який зростає.  Молоді люди не поспішають одружуватись. Середній вік одруження чоловіків становить 30 років, жінок — 27. Стало «модно» не реєструвати шлюб, як кажуть у народі, жити на віру. Втрачено традицію багатодітності родин, навіть не зважаючи на соціальну допомогу

В Україні більшість сімей — неповні. Статистика каже, що понад два мільйони з них складається переважно з матері (їх  понад 76,3%) і в таких сім’ях виховується 1,5 мільйона дітей. На десятьох жінок припадає 11-12 народжених дітей.

З сім’ї починається життя людини, тут відбувається формування його як громадянина. Сім’я – джерело любові, поваги, солідарності та прихильності, того, на чому будується будь-яке цивілізоване суспільство, без чого не може існувати людина. Благополучні сім’ї – це міра розвитку і поступу держави.

Історія свята

У 1989 році Асамблея ООН проголосила 1994 рік Міжнародним роком сім'ї. Мета — поглиблення розуміння питань родини, об'єднання можливостей різних країн для вирішення всіх найсерйозніших питань, пов'язаних із сім'єю. Запровадження свята було викликано стурбованістю світової спільноти сучасним положенням родини та її значенням у процесі виховання покоління, що підростає.

Отже, 20 вересня 1993 року відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН було запроваджено Міжнародний день сім'ї, який відзначається щороку 15 травня. На думку Генерального секретаря ООН Кофі Аннана, коли зневажаються основні права однієї сім'ї — єдність всієї людської сім'ї, членами якої вони є, перебуває під загрозою.

Підтримка української родини є важливим державним пріоритетом. В Україні розроблена стратегія демографічного розвитку на наступні 10 років. Діє Науково-дослідний Державний Інститут розвитку сім’ї та молоді.

Міцна родина, віра в Бога, повага до матері та батька – споконвічні цінності українського народу! Дружна сім’я є головною складовою частиною життя та успішності кожної людини.

Переглядів: 564 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 5.0/3
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: