Вітаю Вас Гість | RSS

П`ятниця, 26.04.2024, 02:18

Меню сайту
Форма входу
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 96
Свята в Україні
Праздники Украины
Пошук книг
Пошук
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
Головна » 2013 » Грудень » 25 » ЩОБ КНИГА ДОВГО ЖИЛА
16:00
ЩОБ КНИГА ДОВГО ЖИЛА


Щоб книга довго жила!

   Згідно з планом роботи шкільної бібліотеки 23 грудня стартував І етап рейду-перевірки підручників. Перевірено стан збереження підручників та їх наявність під час  навчальних занять. Більшість учнів ставляться до збереження підручників відповідально, намагаються дбайливо ними користуватися: підручники обгорнуті, є закладки. Це свідчить про гарну роботу класних керівників та активу бібліотеки.
Результати перевірки підручників буде оголошено на педагогічній раді, батьківських зборах  та розміщено на сайті.
Дякуємо всім, хто вміє берегти найцінніше!

   Навчити школярів любити книжку, піклуватися про неї - завдання всіх педагогів та бібліотекаря школи. Виховання бережливого ставлення до книги не лише економічна потреба суспільства, а, насамперед, моральне формування особистості. Дбайливе ставлення до книжки - проблема моральна. І тут потрібно об'єднати зусилля школи, сім'ї, бібліотеки. Тільки ефективна, продумана система роботи з дітьми сприятиме вихованню у них читацьких навичок та навичок умілого користування книжкою. Моральна спрямованість цієї роботи передбачає усвідомлене, дбайливе поводження з книжкою, підручником.




Критерії оцінювання стану підручників

ВІДМІННО ставиться, якщо в підручнику немає помарок, зроблених ручкою або олівцем, розірваних сторінок, загорнутих кутів, книжка обгорнута в чисту охайну обкладинку, наявна закладка.
ДОБРЕ в підручнику немає помарок, зроблених ручкою, але є помітки, зроблені олівцем, книжка обгорнута в обкладинку, немає розірваних сторінок, загорнутих кутів, немає закладки.
ЗАДОВІЛЬНО ставиться, якщо в підручнику є помарки, зроблені ручкою, немає розірваних сторінок, деякі кути загорнуті, книжка не обгорнута в обкладинку, немає закладки.
НЕЗАДОВІЛЬНО ставиться, якщо окремі сторінки забруднені, деякі сторінки розірвані. Підручник збережений погано, але придатний до використання.


Переглядів: 508 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: