Вітаю Вас Гість | RSS

Четвер, 25.04.2024, 23:01

Меню сайту
Форма входу
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 96
Свята в Україні
Праздники Украины
Пошук книг
Пошук
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
Головна » 2013 » Жовтень » 14 » НОВИНКИ ЛІТЕРАТУРИ
15:10
НОВИНКИ ЛІТЕРАТУРИ

1.  Геннінг Менкель «Італійські черевики». Роман



   Зима на  початку ХХ століття. Старий чоловік піднімається з ополонки й бачить на кризі жінку з ходунками. Хто вона? Як вона сюди потрапила?

    Так починається історія про Фредріка та Гаррієт. Колись давно вони були безтямно закохані. А тепер Фредрік живе на невеликому острові на краю архіпелагу в оточенні тиші, пса, кота й мурашника у вітальні. Страшна таємниця, фатальна помилка перетворила його  на відлюдкуватого самітника. Важко хвора Гаррієт вимагає, щоб Фредрік виконав дану їй колись обіцянку. Вони вирушають у спільну, подекуди приголомшливу подорож, у якій їм судилося зустріти чимало загадкових людей, які ховаються під поверхнею спокійної шведської реальності.

   У романі «Італійські черевики» Геннінга Манкелля смерть і біль тісно переплітаються з радістю  й любовю до життя.

2.     Зеров М. «CATALEPTON».  Збірка поезій


Зеров Микола Костянтинович

   

   Збірка «CATALEPTON» ( по-грецькому «залишок», «решта творів») включає всі оригінальні вірші, написані Миколою Зеровим поза сонетом – дванадцятирядкові олександрини ( шестистопні ямби з цезурою посередині), елегійні дистихи та сонетоїди, варіації та пародії , епіграми та жарти.

   Збірку упорядкував молодший брат Миколи Зерова Михайло, відомий як поет Михайло Орест, в умовах еміграції 50-их років у Німеччині; видрукована вона у видавництві «Київ» (Філадельфія, США).

   Перше перевидання  у повному обсязі цієї збірки в Україні, на батьківщині поета, підготувало полтавське обласне відділення Товариства зв’язків з українцями за межами України у відповідності з державною програмою співпраці із закордонними українцями на період 2015 року.

   Це видання збірки Миколи Зерова «CATALEPTON» доповнене передмовою Героя України, поета Івана Драча та статтею кандидата історичних наук, доцента Полтавського національного педагогічного університету ім. В.Г.Короленка Лариси Шаповал. У текстах Миколи Зерова та Михайла  Ореста збережено правопис  філадельфійського видання.

Переглядів: 543 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 5.0/10
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: