Вітаю Вас Гість | RSS

Четвер, 25.04.2024, 17:55

Меню сайту
Форма входу
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 96
Свята в Україні
Праздники Украины
Пошук книг
Пошук
Календар
«  Червень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
Головна » 2014 » Червень » 26 » НОВІ КНИГИ У БІБЛІОТЕЦІ
12:07
НОВІ КНИГИ У БІБЛІОТЕЦІ

Подаруй бібліотеці книгу

      Започаткована школою традиція дарувати бібліотеці книги - гарна підмога учням у навчанні. Батьки учнів подарували в кінці 2013-2014 н. р. нові книги, тим самим поповнили бібліотечний фонд   книгами, необхідними для навчально-виховного процесу.

     Робимо добро — і на душі стає тепло і приємно. Дістаємо задоволення і від людей подяку.


Підсумки акції "Подаруй бібліотеці книгу"

 

 

5-А

Гуменюк. Н. Зустріч на босому мосту

    Іноді старі райони на околиці міста приховують давні й дивні таємниці… Саме з такою загадкою зіткнувся хлопчик на ім’я Радик. Тепер він разом зі своїми друзями мусить розгадати таємницю старого підземелля, доки хтось інший не випередив їх. Весела пригодницька історія, написана Надією Гуменюк, не залишить байдужими маленьких мрійників та шукачів пригод.
 
 

 

5 -Б

Гридін С. Федько у віртуальному місті

    Кожна дитина плекає мрію, а іноді й не одну. Діти – різні, мрії та фантазування теж різні. Іноді мрії реальні, іноді – дивні та незбагненні, а деколи навіть шокуючі. Однак, впевнена, що у тих дітей, які прочитають книги Сергія Гридіна «Федько – прибулець з Інтернету» та «Федько у віртуальному місті», якийсь час мрія буде одна на всіх – подружитися з реально-ірреальним комп'ютерним вірусиком Федьком, помандрувати з ним віртуальними світами, пережити цікаві пригоди, долати труднощі, боротися за добро і справедливість.

«Федько у віртуальному місті» – друга книга історії про «зовсім не підступного, а кумедного і дуже милого комп'ютерного віруса» та його друзів – Сашка (Біленького), Петрика (Професора), а тепер ще й Марічки Петренко (Мушки).

 

6-А

Маар П. Пан Белло і блакитне диво

http://bookbox.dp.ua/pan-bello--blakitne-divo_621.html

     “Якби тоді до тата в аптеку не прийшла та старенька бабуся, ми не зазнали б усіх отих наших клопотів”. Так починається історія про Макса та його песика Белло. А якщо бути точним — починається сам пан Белло. Завдяки голубій настоянці, яку дивна стара пані принесла Максовому батькові, рослини ростуть неймовірно швидко. Проте коли Белло випиває трохи тієї настоянки, це для Макса стає найбільшою несподіванкою в його житті. Настоянка перетворює тварин на людей!

Шалена казка про перетворення від живого класика сучасної німецької літератури Пауля Маара з чудовими ілюстраціями Уте Краузе.


Це найновіша книга Пауля Маара, перший переклад у світі якої зроблено українською мовою!

 

6-Б

Керрол Л. Аліса в Країні Див. Аліса в Задзеркаллі.

http://www.ae-lib.org.ua/texts/carroll__alices_adventures_in_wonderland__ua.htm

http://oskazkax.ru/read/autor/carroll/574-alisa-v-zazerkale.html

     «Аліса в Країні Див» народилася 4 липня 1862 року. Все сталося під час прогулянки річкою в човні трьох дівчаток і одного дорослого чоловіка. Того дня священик Чарльз Лутвідж Доджсон (діти його називали Додо, бо затинався і вимовляв своє прізвище як «До-до-доджсон») розповів донькам свого друга казку про дівчинку Алісу. Аліса впала в кролячу нору та опинилась у чарівному світі, де бігає білий кріль, розчиняється в повітрі усмішка кота, і крокує дивовижний птах Додо. Казку «Аліса в Країні Див» письменник видав під псевдонімом Льюїс Керолл. Не дивно, бо під «дорослим» іменем раніше виходили праці з математики, логіки та інших точних наук. Казки Льюїса Керолла – з секретом. Цей секрет намагаються розгадати покоління дітей і дорослих протягом уже майже 150 років. Час спробувати і вам …

     У цій книзі Люіс Кэрролл, великий любитель головоломок, парадоксів і «перевертышей», автор що вже стала знаменитою «Аліси в Країні Чудес», відправляє свою улюблену героїню дівчинку Алісу в іншу казкову країну — Задзеркалля.

Як і минулого разу, Аліса пускається в пригоди завдяки своєму цікавому і симпатичному звірятку — чорному котеняті, з яким вона в напівдрімоті грає. А по той бік чарівної дзеркальної грані починаються різноманітні чудеса і перетворення.

 

7-А

Гофман Е. Крихітка Цахес

http://bookz.ru/authors/amadei-gofman/zahes/1-zahes.html

     Із спадщини видатного німецького казкаря Ернста Теодора Амадея Гофмана (1776-1822) до видання увійшли три знамениті повісті - «Крихітка Цахес», «Золотий горнець» та «Лускунчик»...
Нагороди:
Диплом за найкращу книжкову серію на Львівському Форумі видавців-2006

 

7-Б

Маар П. Новеньке про пана Белло

     Гайда на пошуки настоянкового рецепту! Рецепт мусить зберегтися у старих прадідових паперах. І тоді Макс і пан Белло зможуть зварити чудодійне питво самі! Бо без блакитної настоянки пан Белло знову перетвориться на собаку… Друга повість про Макса й пана Белло — бурхлива, сповнена гумору й несподіванок!

Перша повість називається "Пан Белло і блакитне диво".

 

 

8 -А

Дал Р. Чарлі і шоколадна фабрика

http://www.ae-lib.org.ua/texts/dahl__charlie_and_the_chocolate_factory__ua.htm

     Казкова повість відомого англійського письменника адресована дітям - дошкільнятам і молодшим школярам; у ній розповідається про захоплюючі пригоди маленького хлопчика Чарлі і інших дітей на чарівній кондитерській фабриці містера Вонки.

 

8 -Б

Дал Р. Матильда

http://fanread.ru/book/8514430/?page=1

     Матильда - виняткова дівчинка, яка любить читати книги. Її батьки і вчителі думають, що від Матільди - одні тільки неприємності. Матильда ж вважає, що самі дорослі - великі брехуни за життя. Виявивши, що вона має надприродні здібності, Матильда вирішує покарати дорослих, і якщо не всіх, то найстрашнішу директрису їх школи вже точно.

 

9 -А

Матіос М. Солодка Даруся

http://libes.ru/147514.html

 "У цій драмі «на три життя» немає нічого однозначного: ні персонажів, ні обставин, ні розв’язки. В романі немає епохальних людей чи подій, позитивних чи негативних героїв, але, як стверджує критика, «коли читаєш цю книгу, болить серце». Саме сімейна сага, чим насправді є «Солодка Даруся», витворює правдивий дух минулої епохи, «родимі знаки» якої дотепер заважають частині сучасного суспільства сприймати українську історію без купюр, цензури і дратівливості. Але катарсистами такого звучання, які пропонує Марія Матіос у цьому романі, вимірюється сутність людських поривань, страждань, справжньої любові, а також людської природи загалом. Намагання письменниці «поправити всесвітню несправедливість любов’ю» (за Лесею Українкою) чи «здолати людство шляхетністю душі» (за Ніцше) створюють галерею художніх образів і символів, що дуже точно вписуються в споконвічні цінності людського духу, уявлень про мораль та про порядність. Глибокий психологізм, складний сюжет за принципом «реверсу» та розкішна мова створюють надзвичайно привабливе прозоре полотно. Роман «Солодка Даруся» перекладено російською мовою. Тривають переклади на інші іноземні мови." ЛА "Піраміда".

 

9 -Б

Портер Е. Полліанна

http://bookz.ru/authors/porter-elinor/pollianna/1-pollianna.html

     Важко повірити, що ця дивна книга була написана століття тому - так легко і славно вона написана.  Ця книга буде однаково цікава як дітям, так і дорослим.

Насмілюся припустити, що дорослим вона буде навіть корисніше - тому що діти за своєю природою оптимістичні і вміють щиро радіти всьому, що трапляється з ними. З віком ми втрачаємо цю душевну пильність і більше поглинені проблемами і негативними думками, ніж добром. Еліонора Портер створила дивний образ Поліанни - маленької сироти, що потрапила в будинок до сухої і дратівливою тітоньці після смерті своїх батьків. З її появою перетворюється життя не тільки мешканців будинку, але і багатьох жителів міста - всіх вчить маленька Поліанна своєю незвичайною грі. Суть гри - вміти знаходити навіть у найскладнішій ситуації плюси і радіти їм. Все спочатку з недовірою ставляться до маленької витівниця, але потім переймаються цією ідеєю добра і життя для них дійсно постає світлою і прекрасною!

Зі рядків анотації здається, що все так просто і примітивно, але в дійсності - це величезна робота над собою: змусити себе щиро позитивно сприймати життя і людей такими, які вони є. Ця книга допоможе вам краще будь-якого курсу практичної психології іменитого автора.

 

10 клас

Туве Янссон. Країна Мумі-Тролів. (Маленькі тролі і велика повінь. Комета прилітає. Капелюх Чарівника)

http://www.rulit.net/books/malenki-troli-i-velika-povin-read-292868-1.html

     До першої із трьох книг серії «Країна Мумі-тролів» найзнаменитішої казкарки Фінляндії Туве Янсон про кумедних мумі-тролів та інших дивовижних істоток, що населяють Долину Мумі, увійшли повісті «Маленькі тролі і велика повінь», «Комета прилітає», «Капелюх Чарівника».

 

11 клас

Скотт Вальтер. Айвенго

http://loveread.ws/read_book.php?id=2873&p=1

     У складний для Англії час молодий лицар Айвенго таємно повертається з хрестового походу додому: король Річард Левове Серце узятий в полон, а його брат принц Джон сіє смуту по всій країні і має намір захопити престол. Айвенго списом і мечем захищає свою честь і права, свою кохану прекрасну леді Ровену. На допомогу йому приходять сам король, який втік з полону, і легендарний розбійник Робін Гуд.

Переглядів: 887 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 5.0/5
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: