Вітаю Вас Гість | RSS

П`ятниця, 29.03.2024, 16:00

Меню сайту
Форма входу
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 96
Свята в Україні
Праздники Украины
Пошук книг
Пошук
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Статистика
Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Яндекс.Метрика
Головна » 2015 » Листопад » 21 » 16 - листопада Міжнародний день толерантності
20:56
16 - листопада Міжнародний день толерантності

16- листопада Міжнародний день толерантності

Міжнародний день толерантності відзначається 16 листопада в усьому світі. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості. У ній йдеться про рівність усіх людей, незалежно від їхнього віросповідання, етнічної належності чи кольору шкіри. Ці принципи закріпили у Загальній декларації прав людини, що проголошує неприйняття усіх форм дискримінації, недопущення геноциду і покарання за нього. День толерантності відзначають і в нашій школі.                             

                     Поняття толерантності

У різних культурах поняття толерантності неоднозначне. Воно залежить від історичного досвіду народів: в англійській мові толерантність – це готовність і здатність без протесту сприймати особистість або річ; у французькій-повага до свободи іншого, його думок, поведінки, політичних і релігійних поглядів; у китайській бути толерантним-це припускати, виявляти великодушність щодо інших; в арабській толерантність-це пробачення, поблажливість, милосердя, м’якість, співчуття, терпіння; у персидській-терпіння, витривалість, готовність до примирення.

В українській мові існують два слова з подібним значенням: “ толерантність ” і “терпимість”. Частіше вживається слово “терпимість”. Воно означає здатність, уміння миритися з іншою думкою, бути поблажливим до вчинків інших людей. 

Останнім часом поняття толерантність” стало міжнародним терміном. Воно має особливий зміст, в основі якого-загальне значення цього слова в будь-якій мові Землі. Відображає  бсприйняття єдності людства, взаємозв’язку та залежності всіх від кожного й кожного від усіх, а також складається з поваги прав іншого й з утримання від того, щоб завдати шкоди іншому. Адже шкода, якої людина завдає іншим, є шкодою для всіх і для неї самої. У сучасному світі толерантність має бути моделлю взаємовідносин людей, народів, країн.

 

ВИХОВНА ГОДИНА "ПЛАНЕТА ТОЛЕРАНТНОСТІ"  (для учнів 7-х класів)

 

Переглядів: 463 | Додав: bibliotekar | Рейтинг: 5.0/8
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: